Melanie van Oudheusden (38)
Begeleider LVB, Ambulant Soest

Wat zijn je passies?

Ik heb niet echt passies, wel veel hobby’s. Ik vind alles leuk: mountainbiken, racefietsen, hardlopen, beetje gitaar spelen. Het is ook wel eens lastig als je alles leuk vindt.


Wat is je favoriete muziek?

Nederlandstalig heeft mijn voorkeur, zoals de Dijk, Guus Meeuwis, Marco Borsato. Ilse de Lange of Phil Collins vind ik ook leuk. Maar geen smartlappen of house. In de auto luister ik naar 100% NL en thuis veel naar Spotify.


Wat is het mooiste boek dat je gelezen hebt?

Het liefst lees ik waar gebeurde verhalen, zoals ‘Judas’ van Astrid Holleeder. Ik ben nu bezig in ‘De Zeven Zussen’ van Lucinda Riley. Ik kan niet wachten op het volgende deel, maar wil ook niet dat het stopt.


Wat vind je vervelend aan jezelf?

Dat ik zoveel dingen leuk vind. Ik ben geneigd alles te doen en dan is keuzes maken niet leuk. Ook op het werk pak ik graag alles aan, maar ik ben me er wel van bewust dat anderen dat ook wel eens willen. Ik heb geleerd eerst na te denken voor ik iets aanpak.


Hoe ziet jouw werkplek eruit?

We hebben een kantoor op Vosseveld en daarnaast bezoek ik cliënten in Soest, lekker op de fiets. Ik begeleid cliënten individueel, maar ook gezinnen. Ze wonen allemaal zelfstandig.


Waar ben je trots op?

Op de afgelopen jaren: alles loopt nu zoals het moet. Ik ben getrouwd, heb twee bonuskindjes en alles valt op zijn plek. Ik werk nu 9 jaar bij Amerpoort en was daarvoor bloemist. Maar met bloemen krijg je weinig waardering: ze zijn te duur; het is nooit goed en ze gaan dood. Op de kleuterschool was ik altijd bezig met een klasgenootje met Down. Toch koos ik niet gelijk voor de zorg, want dat zou alleen maar bestaan uit poepluiers verschonen. Als bloemist bij Intratuin zag ik vaak groepen van Amerpoort. Ik wilde altijd contact leggen, terwijl collega’s het liefst wegliepen. Toen ben ik MZ en SPH gaan doen en nu ben ik gezinscoach in opleiding. Dit voelt nu als mijn ding.


Wat is het leukste onderdeel in je werk?

Ik vind echt het allerleukste om de bewoners te begeleiden, te ondersteunen en te verzorgen.


Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven?

Perfectionistisch - dat uit zich in alles en is vaak lastig in combinatie met dat ik alles wil doen -, humoristisch, nuchter, spontaan en vrolijk. Vooral de laatste jaren. Vroeger was ik veel serieuzer.