AMERPOORT ACTUEEL

Hulpmiddelen bij een mooi gesprek over rouw en verlies

Bij rouw en verlies denk je vaak aan overlijden. Maar je kunt ook rouwen om het verlies van een toekomstdroom. Of emoties ervaren rond een verhuizing. De Digitale Rouwkoffer en het Verhuisspel helpen bij een mooi gesprek over dit soort gevoelens bij mensen met een verstandelijke beperking.


Beide middelen zijn ontwikkeld en door begeleiders van Amerpoort, die naast hun werk zijn opgeleid als begeleider rouw en verlies. Op 3 oktober presenteerden ze de Digitale Rouwkoffer en het Verhuisspel aan vakgenoten binnen en buiten Amerpoort.


Amerpoort Agenda

De ontmoeting tussen twee werelden: Geef mij je hand. Symposium voor geestelijk verzorgers en gedragswetenschappers

28 oktober, 13:00 - 17:00 uur,
Kontakt de Kontinenten
Soesterberg.

Hoe brengen we de twee werelden, de wereld van geestelijk verzorgers en van gedragswetenschappers, nog beter samen?

Amerpoort blogt:
verloren zoons

“Kofi's begeleider is terug van weggeweest. Na een aantal maanden bij een andere zorginstelling had hij spijt als haren op zijn hoofd. Toen hij de groep weer binnenstapte, veerde zelfs de meest lusteloze bankhanger op. Ze konden niets vragen, maar hun gezichten spraken boekdelen.”


Werkplekleren
bij Amerpoort

Voor het derde jaar op rij beginnen studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Midden Nederland met werkplekleren bij Amerpoort. Dat wil zeggen dat zij meteen bij de start van hun opleiding één dag per week leren en werken bij locatie Nieuwenoord. Dit jaar zijn het maar liefst 75 eerstejaars. Vandaar dat er nu ook een groep op vrijdag gaat werkplekleren.

Pardoes
op bezoek

Donderdag 29 augustus was een magische dag op Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel. Elke zomervakantie is er op De Blauwe Vogel een zomerthema. Dit jaar was dat het thema Efteling. Het pand was versierd, een aantal attracties was nagebouwd en er stond Efteling muziek aan. Om het thema goed af te sluiten kwam op 29 augustus Pardoes op bezoek! Ja echt waar, de échte Pardoes uit de Efteling.

AMERPOORT ACTUEEL