AMERPOORT
ACTUEEL

Nieuw: dagbesteding bij glas-in-lood atelier De Witte Raaf

Sinds begin november heeft Amerpoort er een dagbesteding bij, namelijk in glas-in-lood atelier De Witte Raaf in Amersfoort. Op dit moment zijn er twee cliënten aan het werk op maandag en dinsdag. Maar er kunnen nog meer cliënten bij.


Janneke Wubs is de begeleiding vanuit Amerpoort. Zij komt al jaren bij het Atelier De Witte Raaf en heeft al veel ervaring met glas-in-lood producten maken. “Ambacht en welzijn komen samen in dit atelier” vertelt Ko Ravenhorst, de eigenaar van Atelier De Witte Raaf. Hij werkte jaren als begeleider, GZ-psycholoog en manager in de jeugdzorg. Dertien jaar geleden startte hij in de herfst zijn atelier De Witte Raaf. Een plek waar mensen groeien terwijl ze iets moois maken. “Ik wil mensen graag mogelijkheden bieden. Mensen kunnen vaak veel meer dan ze denken. Dat wordt hier in het atelier elke dag bevestigd.”


Een glas-in-lood raam maken lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet, legt Janneke uit. “De techniek van glas-in-lood is eenvoudig. Je kunt het gemakkelijk leren op in je eigen tempo. Dat maakt het zo geschikt als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.”

Amerpoort Agenda

Theatervoorstelling
Lastige ouders

Op donderdagmiddag 6 februari komt de voorstelling ‘Lastige Ouders’ terug naar Amerpoort. Een voorstelling over leven met een kind met een ernstig meervoudige beperking. Het is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. Komt u kijken?

Amerpoort Agenda

Meedoen: hoe doen we dat?

Op donderdagmiddag 23 januari is er een bijeenkomst voor iedereen (cliënten, familie, medewerkers) die wil horen of praten over meedoen. Want wat is meedoen (inclusie) volgens jou? Is er op jouw locatie genoeg aandacht voor familie? Denken cliënten met wie jij werkt genoeg mee? Meld je aan en doe mee!


‘Namen Noemen als namen achter een luikje in je hoofd verdwijnen’

Het is 8 november kwart voor zes. Job zit in zijn rolstoel in de huiskamer van Eekhoornweg 4 op Nieuwenoord. Hij gaat vanavond voor de 10e keer Namen Noemen. Zijn broer Hank, zus Noor en schoonzus Aleid gaan met hem mee. “Het is dit jaar anders dan vorig jaar’, vertelt Hank. “Vorig jaar wist Job nog wat Namen Noemen was.”

FNV en collega’s in actie: zorgen over maatregel 7 uursdiensten dagbesteding en andere thema’s

Dinsdag 3 december voerde de FNV en zo'n 60 collega's actie op locatie Nieuwenoord. Aanleiding daarvoor is het voorgenomen besluit van divisie 1 om voor de begroting 2020 de diensten dagbesteding op Nieuwenoord die nu nog langer dan 7 uur duren terug te brengen naar maximaal 7 uur per dag.


Wilt u een bijdrage leveren aan onze lift?

Woongroep Mozart heeft een personenlift nodig voor de bewoners, de mensen die hen willen bezoeken en die niet zelf via de trap de eerste etage kunnen bereiken. De kosten van de lift zijn geraamd op € 80.000. Bij het inzamelen van geld voor deze personenlift doen ze een beroep op u. Wilt u helpen om 16 bewoners blij te maken met een nieuwe lift? Kijk op de website wat u kunt doen.


AMERPOORT ACTUEEL