Wilbert Jansen (26) Psychomotorisch therapeut & bewegingsagoog

Wat zijn je passies? Sporten is toch wel mijn grootste passie. Daar word ik het gelukkigst van en daar ben ik naast mijn werk het meest mee bezig. Fitness, hardlopen, voetbal of fietsen, ik heb altijd wel een doel waar ik voor train. Daarbij hoort natuurlijk een gezonde levensstijl die ik bereik door Intermittent Fasting (een bepaalde tijd vasten op een dag). Mensen helpen doe ik ook graag. Daarom is mijn werk met de combinatie van sporten en zorg verlenen de perfecte baan! Wat is je favoriete muziek? Trance muziek is mijn favoriet. Mister Armin van Buuren betoverde me op Ibiza voor het eerst met deze energieke muziek. Daarnaast luister ik ook graag naar techno en hardstyle. Hoe ziet jouw werkplek eruit? Mijn week begint op dinsdag. Dan werk ik als Psychomotorisch therapeut & bewegingsagoog op Nieuwenoord en geef therapie in de zaal. Woensdagochtend geef ik sport in de gymzalen en in de middag tot de avond begeleid ik de leukste club: Ratjetoe. Donderdag werk ik op het Kwatrijn in Soest, wat ook een erg leuke locatie is. De week sluit ik af met de FridayFunDay op Nieuwenoord met veel sporten. Waar ben je trots op? Ik heb twee keer de Mud Masters 42 km en één keer een ¼ triatlon gedaan. Dat zijn tot nu toe nog wel mijn grootste prestaties. Maar ik ga voor goud, dus ben momenteel aan het trainen voor een hele triathlon. Dat is 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen.

Wat is het leukste onderdeel van je werk? Het leukste aan mijn werk is het contact met cliënten. Sport geven in de zaal en cliënten blootstellen aan uitdagingen. Het mooiste is als een cliënt niet durft -of zegt dat het niet gaat lukken- en het dan toch probeert. Of het dan lukt of niet, maakt niet zoveel uit. Zolang de cliënt plezier heeft en grenzen durft te verleggen, ben ik meer dan tevreden. Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven? Goeie vraag. Ik weet niet of ik dat zelf moet beantwoorden. Maar ik gok dat ze mij zouden omschrijven als: vrolijk, energiek, grappig, sportief, cliëntgericht, creatief en ook wel impulsief. Gelukkig zijn er genoeg collega’s die mij hierin kunnen remmen. Mocht ik wat positiefs vergeten zijn, mail het dan even.

Bewegen in coronatijd Wilbert en zijn collega bewegingstherapeuten maakten tijdens coronatijd een reeks Amerpoort-in- beweging-video's, zodat cliënten ook thuis konden blijven bewegen. Je vindt alle filmpjes in een speciale playlist op het Amerpoort YouTube-kanaal