AMERPOORT ACTUEEL

Corona: versoepelingen bij Amerpoort per 26 juni

Steeds meer mensen zijn inmiddels ingeënt tegen corona en het aantal besmettingen bij Amerpoort is op dit moment zelfs gedaald tot nul. Ook heeft de regering versoepelingen aangekondigd, die op zaterdag 26 juni zijn ingegaan. Wat betekent dat voor de coronamaatregelen bij Amerpoort? Lees over de bezoekregeling, mondkapjes, vrijetijdsactiviteiten, het zomerprogramma, dagbesteding en werk in het corona live-blog.

Marjolein Bolt per 1 september voorzitter raad van bestuur van Amerpoort

“Met veel genoegen start ik op 1 september bij Amerpoort,” schrijft Marjolein Bolt, de nieuwe bestuurder van Amerpoort. “Ik vind Amerpoort een zelfbewuste en warme organisatie. Dat maakt dat ik uitkijk naar de samenwerking met alle betrokkenen binnen Amerpoort. We moeten ons voorbereiden op de ambities en uitdagingen van onze sector, zodat ook in de toekomst mensen met een beperking een betekenisvol leven kunnen leiden en onze medewerkers met energie en enthousiasme hun werk kunnen blijven doen. Belangrijke uitdagingen liggen op het gebied van de arbeidsmarkt en technologie.”

Resultaten cliënttevredenheidsonderzoek bekend

In januari 2021 heeft Amerpoort een cliënttevredenheidsonderzoek gedaan onder cliënten van Amerpoort en hun wettelijk vertegenwoordigers. Daarin gaven zij aan wat zij vinden van de zorg en dienstverlening bij Amerpoort. Er zijn ongeveer 750 vragenlijsten ingevuld. Over het algemeen zijn de respondenten tevreden over Amerpoort. Zeer tevreden zijn de deelnemers over de begeleiding en de zorg die door Amerpoort wordt geboden. Toch zijn er punten die beter kunnen; niet iedereen vindt dat haar of zijn kamer voldoende wordt schoon gehouden. Sommige cliënten zouden graag meer mogelijkheden in hun vrije tijd hebben. Ook blijkt uit de antwoorden dat men vindt dat het gesprek rond het Persoonlijk Plan beter kan.

Nieuwe publicatie: Kwaliteitsrapport 2020

Wat doet Amerpoort als het gaat om de kwaliteit van zorg en ondersteuning? Wat gaat goed en wat kan beter? 2020 was een bijzonder jaar. Maar ondanks corona hebben we ook dit jaar weer aan kwaliteit van zorg kunnen werken. Hoe? Dat lees je in het Kwaliteitsrapport. Met persoonlijke verhalen en informatie over plannen en activiteiten van Amerpoort die te maken hebben met kwaliteit van zorg. Bekijk via de link hieronder het Kwaliteitsrapport 2020 (pdf-bestand).

Zomerprogramma op Nieuwenoord

Het is iets waar op Nieuwenoord altijd reikhalzend naar uit gekeken wordt: een zonnige zomer vol leuke activiteiten. Dan hebben we goed nieuws. Van 19 juli tot 22 augustus zijn er dagelijks activiteiten. Alle (potentiële) deelnemers worden hiervoor om de beurt uitgenodigd binnen een eigen cluster/polder. Op die manier krijgt iedereen de kans om deel te nemen aan een activiteit.  Het thema van het zomerprogramma is de Olympische Spelen. En er zit natuurlijk ook weer een wedstrijdelement in het programma. Deelnemers kunnen Olympische ringen sparen om zo een traktatie voor je eigen cluster/polder te verdienen. Op de maandagavond komt de muziek naar je toe en op de donderdagavond is het Holland-Huis open voor wie wil langskomen. We maken er één groot feest van. Een andere activiteit is de Oranje-camping. Van 26 juli tot 22 augustus is er op Nieuwenoord een camping ingericht waar je een dagje (of meerdere dagen) kan komen kamperen. Je moet wel van te voren boeken. Ook binnen de eigen cluster/polder kan gebruik gemaakt worden van de campingfaciliteiten, zoals lekker luieren in kleine tentjes of knutselen in de grote tent. Kortom, ondanks dat we nog steeds niet alles mogen, bruist Nieuwenoord weer van de activiteiten deze zomer!

Kijk voor meer informatie op de website van Amerpoort.

AMERPOORT ACTUEEL