Olivier Pierik (31) Business controller ondersteunende diensten

Tekst: André van Os / Foto: Ineke Oostveen

Wat zijn je passies?

“Sporten en dan teamsport in het bijzonder. Samen met een groep ergens naar toe werken vind ik het mooiste wat er is. Welke sport het dan is, maakt eigenlijk niet uit.”

Wat is het mooiste boek dat je gelezen hebt?

“Ik houd heel erg van lezen. Het meest van literaire thrillers. Joel Dicker is mijn lievelingsschrijver en zijn ‘De waarheid achter de zaak Harry Quebert’ is mijn lievelingsboek. Dat is echt een aanrader!”

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

“Team control zit op de tweede verdieping van het kantoor op Nieuwenoord. Door corona heb ik vooral achter de keukentafel in Amsterdam gewerkt. Maar mijn vriendin en ik gaan onze studio op de Amsterdamse wallen inruilen voor een huis (met kamers) in Utrecht!”

Waar ben je trots op?

"Dat ik vrijwilliger ben geworden bij Only Friends. Dat is echt een prachtige sportclub voor jongeren met een beperking. Mijn vrijwilligerswerk daar heeft me ook geïnspireerd om bij Amerpoort te solliciteren. En dat is een goede keuze geweest!”

Wat is het leukste onderdeel in je werk?

“Als ik iemand kan helpen om overzicht -en als gevolg daarvan- plezier in de financiën van zijn of haar onderdeel te krijgen. Want daar geloof ik enorm in: hoe meer overzicht je hebt, hoe leuker het wordt om je met de financiën bezig te houden.”

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven?

“Poeh, dat vind ik lastig. Ik kan natuurlijk wel aangeven wat ik hoop dat ze zouden zeggen. Ik hoop dat ze niet teveel werkinhoudelijke dingen noemen, zoals ‘wel of niet analytisch’. Maar dat ze me vooral een fijn persoon vinden met wie het leuk is om samen te werken.”