AMERPOORT ACTUEEL

Groen en sociaal komen samen bij dagbesteding Paleis Soestdijk

Cliënten van zorgorganisatie Amerpoort werken al een paar maanden in de tuinen en het park van Paleis Soestdijk. En dat bevalt alle betrokkenen prima. Donderdag 9 september ondertekenden directeur Frans van der Avert van Paleis Soestdijk / Made by Holland en bestuurder Marjolein Bolt van Amerpoort een samenwerkingsovereenkomst over deze dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Regioschilderij van Piet Schopping aangekomen in stadhuis Nijkerk

Kenmerkende symbolen uit de negen gemeenten uit Regio Amersfoort zijn door kunstenaar Piet Schopping verenigd op het schilderij ‘Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen’. Het schilderij reist door de regio, en woensdag 22 september mocht burgemeester Renkema het in ontvangst nemen.

Hoofdgebouw Nieuwenoord wordt gerenoveerd

Het hoofdgebouw van Nieuwenoord moet in 2023 voldoen aan wettelijke duurzaamheidseisen. Dat betekent dat het gebouw gerenoveerd moet worden. Het idee is om het historische hart van Amerpoort te behouden, in oude luister te herstellen en tegelijkertijd te revitaliseren en er voor te zorgen dat het een modern, toekomstbestendig en duurzaam gebouw wordt met energielabel A. Dat klinkt duur, maar is een stuk goedkoper dan nieuwbouw en ook een stuk goedkoper dan afbreken en elders huren.

Opening Buurtkamer in Lucent (Hilversum)

Wat doet Amerpoort als het gaat om de kwaliteit van zorg en ondersteuning? Wat gaat goed en wat kan beter? 2020 was een bijzonder jaar. Maar ondanks corona hebben we ook dit jaar weer aan kwaliteit van zorg kunnen werken. Hoe? Dat lees je in het Kwaliteitsrapport. Met persoonlijke verhalen en informatie over plannen en activiteiten van Amerpoort die te maken hebben met kwaliteit van zorg. Bekijk via de link hieronder het Kwaliteitsrapport 2020 (pdf-bestand).

Verlichtingactie AAN in het donker op Nieuwenoord

Nu de dagen weer korter worden, organiseert de projectgroep Veilig Verkeer Nieuwenoord in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een verlichtingsactie. Op woensdag 27 oktober a.s. ben je tussen 15.00-16.00 uur van harte welkom – met je fiets - bij de Rijwielservice/Magazijn aan de Rondweg 4 op Nieuwenoord. De Rijwielservice controleert de fietsverlichting en repareert deze zo nodig. Onder genot van poffertjes en limonade worden er ook reflecterende armbandjes uitgedeeld om goed op te vallen in het donker. En let op: die middag onthullen we ook het winnende ontwerp van de verkeersbordenwedstrijd. Niet gewonnen? Niet getreurd. Er zijn ook troostprijzen.

Blog: Graag wil ik jullie vertellen waarom logeren zo belangrijk is voor ons hele gezin!

“Anders dan verwacht, maar wat een pracht”. Dat was een van de zinnen op het geboortekaartje. Vele emoties kwamen voorbij, de toekomst op losse schroeven. Al gauw werden wij geconfronteerd met vraagstukken over Tom zijn ontwikkeling. Niks is vanzelfsprekend. Onzekerheden op allerlei gebied, maar één ding was duidelijk. Tom hoorde er vanaf het begin helemaal bij! Met veel geduld en doorzettingsvermogen komen we steeds een stapje verder." Lees het blog van Wendy over haar zoon Tom, die in 2001 is geboren met het Syndroom van Down.

AMERPOORT ACTUEEL