AMERPOORT ACTUEEL

Laatste nieuws Amerpoort en corona

Nederland zit weer in lockdown, vooralsnog tot en met 14 januari 2022. Door strengere maatregelen en een versnelde boostercampagne probeert het kabinet de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan. Wat dat betekent voor Amerpoort leest u in ons live-blog, dat zonodig dagelijks wordt bijgewerkt. Voor vragen over een bepaalde locatie of cliënt, kunt u terecht bij de manager van de locatie waar u bij betrokken bent.

Blog: Onze dochter heeft ons leven verrijkt

"Onze dochter Esther Roest (*14-10-1969 / †29-03-1990) was oligofreen (weinig tot geen hersens/verstand). Benamingen die hier vroeger aan werden gegeven waren: diep zwakzinnig, debiel, imbeciel, idioot en in de spreektaal werden/worden de woorden 'ongelukkig kind' wel gebruikt." Rita en Jan Roest over hun dochter Esther, die achttien jaar op Nieuwenoord woonde.

Vernieuwde locatie Ameland feestelijk van start

Met een feestelijke ballonnenboog en een officiële sleuteloverdracht is gisteren de spiksplinternieuwe locatie Ameland geopend. De eerste acht bewoners verhuisden naar deze woonlocatie in de Utrechtse wijk Lunetten. Ameland 3-5 was vroeger ook al een woonlocatie van Amerpoort. In de afgelopen anderhalf jaar is het oude pand gesloopt en vervangen door een eigentijds gebouw met plek voor 22 bewoners.

Wat een feest in het eerste Buitengewoon Fluor Café

Op woensdag 10 november was het zo ver: het eerste Buitengewoon Fluor Café in het Amersfoortse poppodium Fluor. Wat een feest! Iedereen heeft er lang op moeten wachten. En dat was voelbaar. Er waren zo’n 70 cliënten, verwanten, medewerkers en vrijwilligers. Iedereen was blij om elkaar eindelijk weer eens te zien en te spreken. Nog geen tien minuten nadat zanger Marco de Hollander zijn eerste lied had ingezet, was het al groot feest in de zaal. Het was een zitfeestje, vanwege de coronamaatregelen. Maar ook zittend of staand voor je stoel kan je prima dansen, zo bleek. Het bleef feest tot het einde, met als uitsmijter het gezamenlijke optreden van Brian met zanger Mike Klein. Als vanouds.

Dagbesteding De Foortse Brug bestaat 10 jaar

Dat De Foortse Brug op 4 november 10 jaar bestaat konden wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De locatie werd omgetoverd tot waardig festival terrein waar gedanst, gechilled, gedronken en gegeten kon worden! En dit allemaal in tropische sferen. Ook werden er leuke kiekjes gemaakt in de photobooth en gingen we helemaal los in de silent disco. De dag werd afgesloten met een fantastisch optreden van niemand minder dan Mike Klein.

Agenda: Versterken samenwerking familie en zorgmedewerkers

Een bijeenkomst voor familie en zorgmedewerkers. Met sprekers en de theatervoorstelling 'Waar de helden zijn': het vervolg op de voorstelling ‘Lastige Ouders’, met Pieter Tiddens. De verschillende perspectieven komen samen in deze voorstelling. Aansluitend een verdiepend gesprek met Pieter Tiddens.

Donderdag 27 januari 2022, 12.30 – 15.30 uur Locatie Nieuwenoord, Cultureel Centrum Amerpoort – Bos- & Kunstzaal, Muzeplein 105, 3744 PP te Baarn. Aanmelden via de website van Amerpoort.

AMERPOORT ACTUEEL