Kelly Zuidhof (37) Gedragsdeskundige divisie 1

Tekst: André van Os / Foto: Ineke Oostveen

Wat zijn je passies? Dansen, muziek, fotograferen en reizen. Met name reisfotografie en dansen zijn de dingen die mij veel plezier geven. Ik houd van reizen, nieuwe plekken ontdekken. Het liefst samen met mijn kinderen, met een backpack op de rug en camera in de hand door een nog onbekend land. Onze laatste bestemming was bijvoorbeeld een rondreis door Marokko (voor corona). Wat is je favoriete muziek? Mijn muzieksmaak is heel divers, van Foo Fighters tot Suzanne en Freek, van Bruno Mars tot Ed Sheeran. Ik houd alleen niet zo van de echte hardcore of volkszangers. Het is per moment verschillend wat ik graag luister. Als je er maar een beetje op kan zingen en dansen en het plezier geeft. Ik zing net zo hard met mijn dochter het hele repertoire van K3 mee.

Wat is het mooiste boek dat je gelezen hebt? Ik heb niet één favoriet boek. Ik lees het liefst romans die zich afspelen in andere culturen. Van Isabel Allende, Kader Abdolah, Vikram Seth en J.M. Coetzee heb ik meerdere boeken gelezen. Wat vind je vervelend aan jezelf? Ik kan wat ongeduldig zijn. Ik heb heel veel geduld met mensen, maar op proces niveau heb ik dat minder. Ik denk en handel vaak snel en wil graag vooruit. Maar daarmee ligt mijn tempo niet altijd gelijk met de mensen om mij heen. Het kan me wat ongeduldig maken als dingen lang blijven liggen of veel tijd nodig hebben. Hoe ziet jouw werkplek eruit? Ik heb bijna 10 jaar op Nieuwenoord gewerkt en ben sinds kort gestart vanuit Amerpoort bij Spoor030 in Utrecht. Mijn nieuwe werkplek is heel divers. Ik kom door heel Utrecht bij gezinnen thuis, op scholen en in peuterspeelzalen. Van het vertrouwde dorpje Nieuwenoord waar je bijna iedereen kent, ga ik nu op de fiets door de grote stad. Dat is wel even wennen, want dat beschermde terrein is een heel fijne plek.

Waar ben je trots op? Ik ben iemand die ergens helemaal voor gaat, die zich graag voor lange tijd verbindt. Als ik iets doe, dan doe ik het niet half, maar ga ik er helemaal voor. Wat is het leukste onderdeel in je werk? Ik mag allemaal verschillende mensen ontmoeten, die allemaal hun eigen verhaal hebben, en met hen werken. Mensen verder te kunnen helpen op hun pad, dat is waarvoor ik uiteindelijk dit werk doe.

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven? Als iemand die niet bang is voor een uitdaging, die nieuwe dingen aanpakt. Die goed is in analyseren en georganiseerd is (hoewel dat laatste naar mijn idee wel meevalt, haha).