AMERPOORT
ACTUEEL

Het laatste nieuws over corona

Wat betekenen de recente ontwikkelingen voor de zorg bij Amerpoort? Volg het laatste nieuws over corona via het live-blog op Amerpoort.nl en via onze sociale media kanalen.

Tuin Otheense Kreek in één dag opgefleurd

Dankzij de hulp van RTV Utrecht, het Wellant College en vele sponsors is de tuin van locatie Otheense Kreek in Amersfoort prachtig opgeknapt! Door de overkapping kunnen de 11 bewoners van de Otheense Kreek nu weer samenkomen in de tuin. Binnen mag dat niet, vanwege de coronamaatregelen. De cliënten en begeleiders riepen de hulp in van Samen voor elkaar, van RTV Utrecht. Presentatrice Margreet van Gils haalde via sponsoring allerlei materialen bij elkaar. Docent Mark van Noppen van het Wellant College ging met zijn leerlingen en de cliënten aan de slag. In één dag maakten ze van de saaie tegeltuin een vrolijke ontmoetingsplek. 

'Stemmen betekent ook meedoen in samenleving'

Elke stem telt, ook die van mensen met een beperking. Daarom konden bewoners en medewerkers van zorgorganisaties Amerpoort en Sherpa op woensdag 17 maart voor het eerst stemmen voor de Tweede-Kamerverkiezingen, in een eigen stembureau in woonwijk Eemeroord en woonpark Nieuwenoord. Ervaringsdeskundige cliënten en medewerkers van beide organisaties bemanden samen met medewerkers van de gemeente Baarn de stembureaus. Arthur Frohn, cliënt Amerpoort: “Het is fijn om laagdrempelig te kunnen stemmen, omdat het ook vaak best spannend is.”

Amerpoort ondersteunt meer ouderinitiatieven

De grote diversiteit in de dienstverlening van Amerpoort is heel kenmerkend. Ondersteuning bij je werk, in je woning, je vrije tijd, voor jong en oud, een lichte beperking tot zware en meervoudige beperking. Van recreatieve activiteiten tot behandeling. De diversiteit is enorm.  In de woonvormen is dat al niet anders. Wonen in de wijk, ondersteuning door een ambulant medewerker, ondersteuning in een gespecialiseerde woonvorm en woonvormen door ouders en particulieren. Die laatste worden ook wel de ‘ouderinitiatieven’ genoemd.

Mozaïek personeelsflat geplaatst in Cultureel Centrum

Het glas-in-loodmozaïek 'Aarde, water, lucht en vuur', dat vroeger in de personeelsflat van Nieuwenoord hing, is gerestaureerd. Het is woensdag 17 maart geplaatst in het Cultureel Centrum van Amerpoort. De glas-in-loodramen zijn gemaakt voor het trappenhuis van de personeelsflat op Nieuwenoord, dat de naam ‘Huize Cassandra’ droeg. In dat gebouw woonden oorspronkelijk de vrouwelijke medewerkers die op Nieuwenoord werkten. Later - het heette toen de personeelsflat - waren er leerling-Z-verpleegkundigen gehuisvest. Vanaf de jaren ’80 was het ook een woon- en ontmoetingsplek voor bewoners van Nieuwenoord. In 2019 is de personeelsflat gesloopt.

AMERPOORT ACTUEEL