AMERPOORT
ACTUEEL

Het laatste nieuws over corona

Wat betekenen de recente ontwikkelingen voor de zorg bij Amerpoort? Volg het laatste nieuws over corona via het live-blog op Amerpoort.nl en via onze sociale media kanalen.

Bestuurder Paul Willems vertrekt per 1 september

Paul Willems heeft aangekondigd dat hij per 1 september 2021 Amerpoort gaat verlaten. Met het beëindigen van zijn functie als bestuurder bij Amerpoort sluit Paul ook zijn loopbaan af. “Nog steeds werk ik met bijzonder veel plezier bij Amerpoort. Toch heb ik besloten om mijn dienstverband, een aantal jaar voor mijn pensioengerechtigde leeftijd, te beëindigen. Na ruim 43 jaar werken in verschillende functies in de gezondheidszorg, waarvan zo’n 21 jaar als bestuurder, wil ik samen met mijn partner genieten van ons leven in Nederland en Indonesië. Tijd om meer te leren van andere culturen. Tijd om te reizen, te studeren, te lezen én meer tijd voor elkaar.”

Tien winnaars Special Media Awards 2020

Op 10 november maakten Tess Milne en Kevin van den Berg de tien winnaars van de Special Media Awards 2020 bekend. De bijzondere uitreiking vond plaats in een live uitzending op YouTube vanaf het Mediapark. De Special Media Awards zijn de landelijke prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De vakjury was onder de indruk van de positieve en professionele manier waarop zij sociale media inzetten. De uitreiking, in de Week van de Mediawijsheid, is een initiatief van Amerpoort. Initiatiefnemer Sonja Heijkamp: “De Special Media Awards staan in het teken van een leuk online leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan alleen als je toegang hebt tot internet, de risico’s kent, de kansen van media kunt benutten en ondersteuning krijgt als je dat nodig hebt." Je kunt de uitzending van 10 november op YouTube terugkijken.

Speciale online editie Namen Noemen

Namen Noemen 2020 was dit jaar vanwege corona online. We namen een film op die op vrijdagavond 6 november om 19.00 uur in première ging. In de film laten we zien dat we ook dit jaar het leven vieren en de mensen die er niet meer zijn herinneren. Dat doen we door hun namen te noemen door middel van rituelen en symbolen. Iemand is immers pas vergeten als we zijn of haar naam niet meer noemen, als we zijn of haar verhaal niet vertellen. U kunt via het YouTube-kanaal van Amerpoort Namen Noemen 2020 terugkijken en meebeleven. Namen Noemen 2020 is ook via Vimeo te bekijken. We hopen dat de film recht doet aan de herinneringen aan alle mensen die we moeten missen.

Amerpoort verlengt contract met ABCDate

Na een succesvolle pilot heeft Amerpoort besloten het contract met ABCDate voor drie jaar te verlengen. Alle cliënten van Amerpoort kunnen -als ze dat willen- kosteloos gebruikmaken van ABCDate voor het aangaan van nieuwe sociale contacten, vriendschappen of misschien wel een relatie. Zo wordt mensen ontmoeten voor cliënten gemakkelijker.

AMERPOORT AGENDA

KERSTSPECIAL MET KLEURRIJKE VERHALEN

24 december om 19.00 uur Kerstspecial met kleurrijke verhalen via YouTube

Tijdens het opnemen van De Open Poort vieringen ontstond het idee om bijzondere verhalen op te vragen en deze te delen tijdens een Kerstspecial op 24 december. Daarom vroegen we wie er een verhaal had om te delen. We kregen vele kleurrijke verhalen vanuit alle windstreken en vanuit alle tradities. Uit alle ingestuurde verhalen hebben we een keuze gemaakt. Deze verhalen vertellen we tijdens een speciale Kerstspecial en daar maken we muziek omheen. Omdat het coronatijd is, nemen we het op en zenden we het uit op kerstavond via het YouTube-kanaal van Amerpoort. Zodat iedereen het kan zien. Hopelijk wordt het voor iedereen een lichtpuntje in deze tijd.

AMERPOORT ACTUEEL