Emyron Paula (42) Zorgmedewerker dagbesteding horeca

Tekst: André van Os / Foto: Ineke Oostveen

Wat zijn je passies? Dansen, ondernemen en tennissen.

Wat is je favoriete muziek? Latin, Nederlandstalig en jazz.

Wat is het mooiste boek dat je gelezen hebt? ‘ Bananie’, mijn eigen kinderboek dat ik heb geschreven. Bananie is geboren in het jaar 2020 in de coronatijd. Bananie is een trotse banaan die graag op avontuur gaat en die erg houdt van reizen, nieuwe vrienden maken en de wereld ontdekken. Bananie heeft graag mensen om zich heen. Niemand mag alleen zijn! Je leest er meer over op Bananie.nl.

Wat vind je vervelend aan jezelf? Dat ik best een gevoelig persoon ben. Hoe ziet jouw werkplek eruit? Ik werk afwisselend in de dagbesteding van het Cultureel Centrum in Baarn, bij Twizst Grand café in Bunschoten, de Lindenhof in Soest en TivoliVredenburg in Utrecht. Ik hou van een fijne plek waar veel culturen bij elkaar komen en waar het beste uit elkaar naar boven wordt gehaald.

Waar ben je trots op? Ik ben trots op mijn onderneming die ik heb neergezet in de coronatijd rondom Bananie. Ik ben geboren op Curaçao en kwam twintig jaar geleden voor studie naar Nederland. Ik ben ook trots op hoe ik mezelf heb ontwikkeld in al die jaren dat ik nu hier woon.

Wat is het leukste onderdeel in je werk? Dat ik zonder vooroordelen mijn werk kan doen en voor mensen kan zorgen, hen kan begeleiden en hen wat kan leren.

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven? Dat vind ik wel lastig om van mezelf te zeggen. Ik denk: vrolijk, een tikje gek en behulpzaam.