AMERPOORT ACTUEEL

Kwaliteitsrapport 2021 verschenen

In het kwaliteitsrapport vertellen we over de zorg bij Amerpoort. We laten zien wat er goed gaat. Maar ook wat er beter kan. We vertellen wat we in 2021 gedaan hebben, wat we daarvan geleerd hebben en wat we daarmee gaan doen. Dit jaar is het kwaliteitsrapport geen boekje maar een website. Zo kan de lezer makkelijker kiezen wat hij wil lezen. En kunnen we ook filmpjes laten zien.

Goede financiële basis Amerpoort

Elke onderneming heeft de verplichting om jaarlijks een overzicht te maken van zijn financiële situatie. Onlangs heeft Amerpoort de jaarcijfers over 2021 gepubliceerd. We zijn blij te kunnen melden dat Amerpoort, ondanks een gering verlies in 2021, nog steeds een gezonde financiële basis heeft. In 2021 hadden we te maken met hogere personeelskosten dan begroot. Door het hoge ziekteverzuim vanwege corona en veel openstaande vacatures, hebben we veel extern personeel moeten inhuren. De overheid heeft een deel van deze kosten gecompenseerd in het kader van corona.

Kunst Amerpoort te zien in ZINN Baarn

Burgemeester Mark Röell opende 1 juni een expositie van kunstenaars van Amerpoort in ZINN, de ruimte voor zingeving aan de Oude Utrechtseweg in Baarn. Amerpoort biedt mensen met een verstandelijke beperking al 25 jaar de mogelijkheid om hun creativiteit te ontwikkelen. Inmiddels maken zo’n zeventig kunstenaars hun bijzondere en eigenzinnige kunstwerken in de ateliers van Amerpoort, in Baarn (Jans Pakhuys) en Amersfoort (De Elleboog). In de loop van de jaren waren er exposities in en buiten Baarn, maar ook in het buitenland. Een selectie uit het werk van een aantal kunstenaars wordt tot eind augustus geëxposeerd in ZINN, inclusief een aantal bijzondere beschilderde stoelen en borden. Alle werken zijn te koop.

Nagenieten Nieuwenoord Motorrun

De 37e Nieuwenoord Motorrun op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 was helemaal geslaagd! Namens de Motorrun organisatie een DIKKE DANK aan alle hulptroepen, rijders en zwaaiers! Foto's en filmpjes kun je bekijken op www.motorrun.nl. 'live' videobeelden staan op de Facebookpagina van de Nieuwenoord Motorrun

Agenda: Open dag particuliere (ouder) initiatieven

Op 9 juli zetten drie particuliere (ouder) initiatieven de deuren open. Iedereen die wil weten hoe een ouderinitiatief voor jongeren of volwassenen met een verstandelijke beperking tot stand komt en er uitziet, is op zaterdag 9 juli van 13.30 uur tot 16.30 uur van harte welkom bij: Happy Home (Eemnes), Woongroep Mozart (Huizen) en Villa Forus (Soest). U bent die middag op meerdere initiatieven van harte welkom. Ouders, Bewoners, bestuursleden en/of (zorg)medewerkers leiden u rond en vertellen u meer over het wooninitiatief.

AMERPOORT ACTUEEL